Social

Fulga si Timofte sunt lucrati la Cotroceni

Potrivit unor surse, presedintele Traian Basescu intentioneaza sa-i schimbe pe sefii serviciilor secrete, dupa ce legile sigurantei nationale vor fi aprobate de Parlament.

Directorul SRI, Radu Timofte , si cel al SIE, Gheorghe Fulga, isi vor incheia mandatul chiar in aceasta vara sau, cel mai tirziu, in toamna, daca Parlamentul se grabeste sa voteze legile sigurantei nationale din pachetul convenit la inceputul acestei saptamini de membrii CSAT. Dupa cum ne-au declarat surse din Administratia Prezidentiala, seful statului vrea ca schimbarea oamenilor sa se produca o data cu schimbarea cadrului legislativ si, astfel, sa se poata vorbi despre o reforma pe toata linia: si in plan institutional, si in plan uman.

Timofte se justifica public

Un posibil semnal l-a dat insusi Radu Timofte. Independent de informatiile de la Cotroceni, acesta a declarat, pentru Agentia MEDIAFAX, ca a vrut sa demisioneze la finalul mandatului, dar nu l-a lasat Basescu. Am vrut sa o fac (sa-si dea demisia - n.r), dar domnul presedinte Basescu mi-a spus sa mai ramin putin pina se va gasi persoana potrivita sa-mi ia locul, iar dupa aceea mi s-a spus ca nu exista o majoritate parlamentara care sa asigure numirea unui nou director, a afirmat directorul SRI.
Sint anumite persoane din PNL, cum cred ca sint si in PSD, sint si pe la PD, nu mai vorbesc la PRM, dar nu stiu, sau nu am identificat pina acum daca sint si la PC, a incercat sa se victimizeze seful SRI.

Care or fi tainele sefului SRI?

Poate pentru mine ar fi simplu sa-mi iau palaria si bastonul si sa plec, dar intr-o societate normala trebuie sa las cuiva tainele, care nu pot fi scrise, ale acestui Serviciu, a strecurat si o amenintare Timofte. Surse de la Cotroceni confirma faptul ca Basescu i-a cerut lui Timofte sa ramina in functia de director al SRI de teama invalidarii in Parlament a unui nou director SRI. In plus, arata sursele indicate, seful statului nu era dispus sa negocieze cu partidele politice functiile de sefi ai serviciilor secrete.
Intrebat daca apreciaza ca Timofte va fi schimbat, deputatul Ion Stan a comparat situatia acestuia cu cea a lui Virgil Magureanu . Nu am informatii privind pastrarea sau demiterea lui, dar si Magureanu a mai ramas un an de zile dupa schimbarea puterii, a comentat deputatul PSD.

S-a trezit Stan

Deputatul Ion Stan, fost sef al Comisiei parlamentare de control al SRI intre 2000-2004, a anuntat ieri ca va initia o lege care sa asigure un control parlamentar mai puternic asupra serviciilor secrete. Stan spune ca: Serviciile trebuie sa fie controlate de Parlament, nu de un singur om. Renate Weber , presedinta Fundatiei pentru o Societate Deschisa , considera intentia pesedistului Stan ca fiind demagogica: Ce a pazit Stan patru ani de zile, cit a fost seful Comisiei parlamentare? Atitia ani a fost sef, dar atunci nu l-a interesat sa transparentizeze acest control parlamentar pentru a afla si cetateanul ce fac serviciile secrete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea