Social

#clasa pregatitoare #elevi #fructe proaspete

Fructe proaspete pentru elevii din clasele pregatitoare

Senatorii au aprobat, marti, un proiect de lege care prevede ca, incepand cu acest an scolar, vor primi fructe proaspete la scoala si elevii din clasele pregatitoare.

Proiectul legislativ se refera la aprobarea Ordonantei de Urgenta 49/2012, prin care se incurajeaza consumul de fructe proaspete in unitatile de invatamant si includerea clasei pregatitoare in acest program, pe langa clasele primare si gimnaziale.

In textul ordonantei se arata ca, din anul scolar 2013-2013, Executivul stabileste si actualizeaza anual, prin hotarare de Guvern, cantitatea fructelor proaspete distribuite in scoli, perioada si frecventa distributiei, limita valorii zilnice pentru fiecare elev, precum si sumele de bani necesare pentru derularea acestui program. Executivul va lua aceste masuri tinand cont de evolutia preturilor.

Prin acest act normativ, se stabileste ca programul va fi finantat de la bugetele sectoarelor Capitalei, respectiv bugetele locale ale judetelor.

Proiectul aprobat de senatori urmeaza sa fie dezbatut si in Camera Deputatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea