Social

#concursuri miss #varsta minima concurs miss #miss franta #interzicere concurs miss

Franta interzice concursurile de miss pentru copiii pana in 16 ani

Senatorii francezi au initiat un proiect de lege ce interzice organizarea concursurilor de miss pentru copii. Noua lege prevede ca toti copiii cu varsta mai mica de 16 ani sa nu mai aiba dreptul legal de a participa la un concurs de frumusete.

Initiatorul acestei legi, senatorul Chantal Jouanno, a declarat ca a propus aceasta masura dupa ce a vazut un pictorial provocator de moda a carui protagonista era o fata de 10 ani, Thylane Loubry Blondeau.

Acesta a sustinut, de asemenea, ca astfel de concursuri le induc micutilor ideea ca aspectul fizic este un criteriu extrem de important in societate. "Sa nu ne mai lasam fiicele sa creada, de la o varsta atat de frageda, ca vor fi judecate pe criteriul aspectului fizic", a declarat Jouanno.

Noua lege prevede ca persoanele care organizeaza concursuri de frumusete pentru copii sa fie condamnate la doi ani de inchisoare si sa primeasca o amenda de 30.000 de euro.

Concursurile de frumusete pentru copii sunt foarte populare in Franta si in SUA. In cadrul acestora, micutele domnisoare poarta tinute extravagante, tocuri si sunt machiate strident, precum concurentele adulte de la concursurile de miss.

Sursa foto: perfecte.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea