Social

# fotografiere #aparat foto #memorie #fotografii #smartphone #fotografii memorie

Fotografiatul afecteaza amintirile

Fotografiatul poate afecta memoria. Asadar, daca mergi intr-o vacanta sau vrei sa vizitezi un muzeu, nu lua aparatul de fotografiat cu tine, in cazul in care vrei sa iti amintesti cat mai bine aceste momente, sustin cercetatorii de la Universitatea Fairfield.

 

Oamenii de stiinta au descoperit ca exista un asa-numit "efect de deteriorare asociat fotografierii", un fenomen psihologic bizar, care afecteaza capacitatea de a forma amintiri.

Astfel, prin intermediul acestui studiu, cercetatorii au dovedit inca o data ca tehnologia poate deteriora interactiunea omului cu lumea inconjuratoare.

In cadrul studiului s-a demonstrat ca fotografiile realizate cu aparate de fotografiat sau smartphone-uri il pot face pe fotograf sa ramana cu o amintire vaga asupra obiectului sau locului asupra caruia se concentreaza.

"Adesea, oamenii scot aparatul de fotografiat aproape involuntar pentru a imortaliza un moment, si astfel ei nu observa ce se intampla chiar in fata lor. Aceasta tendinta a oamenilor de a se baza pe tehnologie pentru a-si aminti lucruri poate avea un impact negativ asupra capacitatii lor de a-si aduce aminte anumite lucruri", a explicat Linda Henkel, coordonator al studiului.

Sursa foto: 121clicks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea