Social

#disparitie Codrut Marta #Alina Magureanu #codrut marta #sorin blejnar

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, “ucis si ingropat in padure”

Fosta nora a lui Virgil Magureanu, Alina Magureanu, care a formulat la DNA mai multe denunturi referitoare la fapte despre care ar avea cunostinta din perioada in care era sotia fiului fostului sef al SRI, aduce acuzatii foarte grave in cazul disparitiei lui Codrut Marta, mana dreapta a lui Sorin Blejnar (fostul sef al ANAF), dat disparut de 4 ani!

 

Fosta nora a primului sef al SRI de dupa 1990, Alina Magureanu, a dezvaluit in fata procurorilor DNA ca Dragos Dobrescu si Elan Schwartzenberg l-ar fi omorat pe fostul sef de cabinet a lui Blejnar, Codrut Marta, conform Romania TV.

“Am luat parte la o discutie, la o masa. La acea masa intre invitatii specificati in denunt erau si Dobrescu si Elan si eu am crezut ca este vorba de o gluma si ca vorbesc cum vorbesc baietii sa i-o facem lu ala...sa-l lichidam”, a declarat Alina Magureanu in fata anchetatorilor DNA.

“Atmosfera de la masa a fost tensionata datorita acestor discutii, mai ales din momentul in care Dobrescu Dragos a declarat ca Marta Codrut trebuie sa fie lichidat si a precizat ca urmeaza sa ingroape cadavrul intr-o padure, precizand textual: “Bai, asta acum se joaca cu noi? I-am dat mana libera si el acum se apuca sa ciripeasca? Gata, Codrut trebuie sa dispara! Si stiu si padurea unde sa-l ingropam”, a mai adaugat Alina Magureanu.

“La cateva zile dupa aceasta petrecere, sotul meu, Magureanu Marian, a venit acasa extrem de socat si mi-a declarat ca Dobrescu Dragos si Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculosi, ca stie ca l-au lichidat deja pe Marta Codrut si ca l-au ingropat intr-o padure. Dupa alte cateva zile s-a anuntat oficial in presa disparitia lui Marta Codrut”.

“Am aflat ca Schwartzenberg Elan, impreuna cu Dobrescu Dragos erau si ei implicati in respectiva frauda. De asemenea, s-a discutat in clar ca numitul Marta Codrut, in acel moment director de cabinet al lui Blejnar Sorin, stia deja prea multe detalii si despre alte afaceri ale celor doi, si ca o suma de 10 milioane de Euro nu le putea fi restituita deoarece numai Marta Codrut cunostea detaliile despre banca si contul in care se afla”, a subliniat Alina Magureanu in denuntul de la DNA, conform aceleasi surse.

Traian Basescu o da in judecata 

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca o va da in judecata pe Alina Magureanu, dupa ce asta a declarat, tot pentru Romania TV :  „Cei doi, Dobrescu Dragos si Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul ca, in schimbul acestei protectii de la cel mai inalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau in mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Basescu Traian in cadrul alegerilor prezidentiale din 2009. Imi aduc aminte cum, in anul 2009, la diverse petreceri la care participam alaturi de ei impreuna cu sotul meu, Magureanu Marian, cei doi vorbeau frecvent despre colectarea de bani si de la alte persoane pentru campania prezindentiala a lui Basescu Traian, sumele la care se refereau fiind de ordinul milioanelor de euro”.

„Habar n-am ce stie doamna. Eu nu am discutat niciodata cu Dragos Dobrescu, nu cred ca ne-am intalnit vreodata. Cu Elan Schwartzenberg cred ca de cand eram primar n-am mai discutat, iar afirmatia ca ar sti Basescu despre moartea lui Marta e o fantezie care ma obliga sa o dau totusi in judecata pe fosta nora a domnului Magureanu. Nu stiu despre ce vorbeste, dar s-a ajuns la speculatia ca stia presedintele tarii despre uciderea unui om. E deja intr-o zona care nu are nimic comun cu realitatea”, a spus Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea