Social

#ministrul agriculturii #produse modificate genetic #stelian fuia

Fostul ministru al Agriculturii: Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim

Stelian Fuia, fostul ministru al Agriculturii, sustine ca la ora actuala toti mancam produse care contin organisme modificate genetic.

"Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim. Deci toti mancam la ora actuala. Circa 90% din productia de soia din lume este modificata genetic", a declarat Fuia, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la la Pro TV.

Fostul ministru sustine ca pana si ciocolata are in compozitie organisme modificate genetic, fara sa precizeze daca a observat pe piata romaneasca produse pe eticheta carora se specifica daca contin sau nu asemenea organisme.

"Romania a avut o experienta cu aceste culturi modificate genetic, indeosebi cu soia, si in acel moment suprafata a crescut foarte mult. Astazi Romania mai cultiva suprafete foarte mici. Cred anul acesta mai mult de 300 de hectare de porumb modificat genetic nu se cultiva in Romania. La nivel european exista o intreaga dezbatere si Romania va sta in acest cadru european in ceea ce priveste acceptarea culturilor modificate genetic. Eu in trecut am lucrat pentru o corporatie profund implicata in acest fenomen. E un lucru cu care ma mandresc, am fost unul dintre oamenii care au lucrat intr-un astfel de proiect", a mai spus Fuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea