Social

#detinuti eliberati guantanamo #inregistrari islamiste

Fosti detinuti ai Guantanamo, intr-o inregistrare islamista

Doi fosti detinuti de la inchisoarea americana Guantanamo , dintre care unul ar fi un lider al-Qaida din Yemen , apar intr-o inregistrare video difuzata de un site islamist , a anuntat sambata un centru american de supraveghere a acestor site-uri.

Sauditul Said Ali al-Shihri a devenit unul dintre liderii celulei al-Qaida in Yemen, declarase deja vineri pentru AFP un oficial american din fortele antiterorism sub acoperirea anonimatului. Contactat sambata, un purtator de cuvant al Pentagonului, comandantul Jeffrey Gordon, a refuzat sa comenteze vestea inregistrarii.

"Suntem in continuare preocupati de fostii detinuti de la Guantanamo care au reluat contactele cu organizatiile teroriste dupa ce au fost eliberati", a explicat el. "Continuam sa cooperam cu restul comunitatii internationale pentru a diminua amenintarea pe care o reprezinta", a adaugat el.

Alti trei barbati apar in inregistrarea de 19 minute, printre care Abu al-Hareth Mohammed al-Ufi, identificat drept comandant al-Qaida, si el fost detinut la Guantanamo. Aparitia celor doi intr-o inregistrare islamista intervine in contextul in care presedintele american Barack Obama a semnat un ordin de inchidere a controversatului centru de detentie in cel mult un an.

Statele Unite vor judeca o parte dintre detinuti, iar altii vor fi eliberati, fie in tarile de origine, fie in alte tari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea