Social

Fondurile lunare la medicamente compensate si gratuite se epuizeaza in patru ore

La singura farmacie din Cluj-Napoca care elibereaza medicamente pe baza retetelor compensate si gratuite, situata in cel mai mare cartier al Clujului, Manastur, s-a epuizat in doar patru ore plafonul-limita al fondurilor alocate pe luna mai de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate ( CJAS ) Cluj.

Oamenii s-au calcat in picioare pentru a obtine cateva medicamente la preturi reduse. Promisiunile guvernamentale de deblocare a crizei din sistemul sanitar s-au dovedit inca o data vorbe goale, cu atat mai mult cu cat CJAS Cluj anuntase o crestere cu 130% a plafonului pe luna mai. Paradoxal, cota farmaciei care a eliberat medicamente compensate a fost mai mica decat in luna precedenta.

Conducerea CJAS Cluj a sustinut ca situatia se datoreaza faptului ca fondurile suplimentare promise au ajuns la Cluj cu intarziere. Reamintim ca peste 70% din banii alocati initial judetului Cluj pentru intreg anul au fost cheltuiti in lunile ianuarie si februarie.

Un bolnav psihic s-a sinucis miercuri la Cluj-Napoca din cauza imposibilitatii de a-si procura la pretul intreg medicamentatia prescrisa de medici. (Romania libera)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea