Social

#efete adverse #intoxicare #infarct #transpiratie #deodorant #deshidratare #spray

Folosesti spray impotriva transpiratiei? Uite care sunt adevaratele efecte ale antiperspirantelor!

Cercetatorii canadieni de la Universitatea Loughborough sustin ca sprayurile impotriva transpiratiei au efecte adverse nebanuite. Un studiu efectuat de acestia arata ca transpiratia are, de fapt, un rol extrem de important in reglarea unor functii din organism.

In primul rand, transpiratia elimina toxinele si regleaza temperatura corpului. Blocarea procesului de transpiratie prin aplicarea unor solutii continute de sprayuri si deodorantele roll-on poate duce la intoxicarea organismului cu metale. Nici regenerarea pielii nu se mai face in acelasi ritm, sustin savantii canadieni.

In al doilea rand, procesul de reglare a temperaturii corpului este afectat, lucru care ar putea duce la supraincalzire, riscurile constand in deshidratare, epuizare fizica si chiar infarct.

Un alt studiu efectuat la Universitatea din Gent-Belgia dezvaluie faptul ca antiperspirantul folosit poate schimba balanta bacteriilor de la subsuoara, generand un miros neplacut. Pe de alta parte, persoanele care transpira abundent pot suferi de hipertiroidism, o forma de cancer, diabet, probleme cardiace sau artrita reumatoida.

Sursa foto: rokderm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea