Social

# curatare gel dezinfectant # boli gel dezinfectant #gel dezinfectant

Folosesti gel dezinfectant pentru maini? Te poti imbolnavi grav!

Gelul dezinfectant pentru maini te poate imbolnavi grav, sustin specialistii. In cele mai multe cazuri acesta nu are efectul promis, ci, mai mult, este toxic. 

Ingredientul antibacterian din dezinfectantele fara alcool este triclosanul, care nu curata bacteriile si poate duce la dereglari ales sistemului endocrin, amplificand nivelul testosteronului. Studiile pe animele au aratat ca triclosanul reduce puterea muschilor si poate afecta sistemul imunitar.

Rezultatele mai multor studii arata ca bacteriile expuse triclosanului devin rezistente la antibiotice. In acelasi timp, si amoniul cuaternar, un alt ingredient la gelurilor dezinfectante, determina bacteriile sa dezvolte rezistenta in fata antibioticelor.
 
Astfel, medicii recomanda mai degraba dezinfectantele pe baza de alcool, care nu numai ca sunt antibacteriene, dar ajuta si la protejarea impotriva virusurilor, iar medicii incurajeaza utilizarea lor in cazul in care nu avem la dispozitie conditii pentru a ne spala cu apa si sapun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea