Social

#incalzirea globala #marea foamete #saracie si foamete #jumatate din populatie

Foametea va afecta jumatate din populatia lumii pana in 2100

Incalzirea globala va cauza o criza alimentara care va afecta jumatate din populatia globului, mai ales in regiunile tropicale si subtropicale, avertizeaza un studiu al cercetatorilor americani.

Criza alimentara , care va provoca marea foamete la sfarsitul acestui secol, se va resimti cel mai puternic in zonele deja afectate de saracie, informeaza cercetatorii in revista Science.

In regiunile temperate, recordurile din anotimpurile cele mai calde vor reprezenta noua norma a temperaturilor, in cele mai multe dintre locuri", au declarat cei doi cercetatori David Battisti si Rosamond Naylor, intr-un studiu comun.

Studiul a folosit observatii directe corelate cu datele produse de 23 de modele de clima globala. Potrivit studiului, probabilitatea ca pana in 2100 temperaturile joase din regiunile subtropicale si tropicale sa fie mai mari decat maximele din prezent este de 90%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea