Social

#gheorghe flutur #adopta proiect #buget 2009 #joia viitoare #investitii infrastructura

Flutur: Tinta Guvernului e un deficit bugetar de 2%

Gheorghe Flutur, vicepresedintele PD-L, a declarat ca Guvernul a hotarat in sedinta de miercuri, care a durat mai mult de patru ore, ca proiectul bugetului de stat pe 2009 sa fie adoptat joia viitoare , pe 29 ianuarie .

De asemenea, ministrul Finantelor si-a luat angajamentul la Bruxelles ca Romania sa aiba un deficit de 2% in acest an, si nu de 7% cum era prevazut.

"Am discutat proiectul bugetului de stat pentru 2009. Pogea ne-a spus despre ce au discutat ministrii europeni de finante despre bugetele de stat. Ne-am luat angajamentul sa fim responsabili si sa avem un deficit de 2% si nu de 7%. Vreau sa va informez ca Guvernul isi ia angajamentul ca joia viitoare sa fie adoptat proiectul bugetului de stat pe 2009. Va fi un proiect de lege echilibrat. Echilibru foarte clar intre investitii si partea sociala. Vom investi in infrasctructura, pensii si salarii ", a mai spus Flutur.

18% din cheltuielile bugetare vor fi alocate investitiilor Liderii PD-L si PSD au cazut de acord ca cel putin 18% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 sa fie alocate pentru investitii, iar cheltuielile bugetare destinate achizitionarii de bunuri si servicii sa fie reduse la jumatate, au declarat, surse din conducerea celor doua partide, informeaza NewsIn.

"Intrucat investitiile reprezinta prioritatea numarul unu in acest an de criza economica, s-a cazut de acord ca 18-19% din bugetul alocat cheltuielilor sa fie destinat acestui sector. S-a stabilit, totodata, reducerea la jumatate a sumelor alocate achizitionarii de bunuri si servicii, pentru a diminua cheltuielile bugetare din acest an", au precizat reprezentantii PD-L si PSD.

O alta decizie luata in calcul de reprezentantii coalitiei de guvernamant pentru diminuarea cheltuielilor este reducerea cu 20% a personalului din intreg sistemul bugetar , astfel incat salariile angajatilor sa poata fi majorate in raport cu inflatia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea