Social

#certificat verde #florin catu #ilfov #carantina #bucuresti

Florin Citu, despre carantinarea Capitalei. Certificatul verde, obligatoriu pentru toate activitatile economice

In conditiile cresterii accelerate a ratei infectarilor, in Bucuresti si Ilfov, tot mai multe voci sustin carantinarea pentru o perioada de cel putin doua saptamani, pentru stoparea valului de infectari.

 

Premierul Florin Citu a declarat ca momentan nu se pune problema carantinarii, dar ca se vor lua noi masuri de protectie, cum ar fi impunerea certificatului verde pentru toate activitatile economice.

"Nu vorbim de carantinare (n.r pentru Bucuresti si Ilfov), dar ne uitam la masuri care sa impiedice raspandirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din Romania. Cred ca, daca vrem sa avem economia deschisa, e o masura care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat de reducerea orelor de activitate in weekend pentru diverse sectoare", a mai declarat Florin Citu. 

Intrebat recent daca certificatul verde ar putea deveni obligatoriu peste tot, Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii, a dat exemplul occidentului. 

„Eu pot sa va spun ca in Occident, in foarte multe locuri, institutii, localuri se intra cu acest certificat digital. Asa este. Si daca noi ne dorim o tara ca afara, atunci trebuie sa incepem sa ne si purtam ca mentalitate ca afara. In Bruxelles poti fi oricine, din orice tara, daca nu ai certificat digital, poti sa vii si cu pasaport diplomatic, poti sa fii si ministru, esti controlat si este corect, pentru ca nu scrie pe nimeni ca, daca este ministru, nu poate fi purtator de virus. Toti putem sa fim purtatori, toti putem sa ne infectam”, a raspuns ministrul interimar al Sanatatii, potrivit dcmedical.ro.

Persoanele din sistemul sanitar, care nu s-au vaccinat, obligate sa se testeze pe banii lor

"Alaturi de alti membri din Guvern, dl Kelemen Hunor, dl Cseke Attila si dl Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care il vom depune la Parlament. Pe scurt, persoanele angajate care nu sunt vaccinate si nu au trecut prin boala, din sistemul de sanatate public si privat, vor trebui sa se testeze pe banii proprii. Este valabil si pentru cei din aviatie si IGSU, propunerea a venit de la domnul Lucian Bode. Daca nu ar fi trecut motiunea de cenzura, proiectul de lege ar fi fost aprobat in sedinta de Guvern si trimis Parlamentului in procedura de urgenta", a declarat Florin Citu la finalul sedintei de Guvern. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea