Social

Florian Anghelescu s-a sinucis

Proprietarul marcii de tigarete Anghelescu s-a sinucis ieri. El era cercetat pentru evaziune fiscala si spalare de bani . Sotia sa, fost consilier prezidential, sustine ca Florian Anghelescu nu a mai rezistat presiunilor. Anghelescu a cumparat casa in care s-a spinzurat de la un afacerist care a fost apoi executat in stil mafiot.

Controversatul om de afaceri Florian Anghelescu, cunoscut mai ales prin investitiile sale din zona industriei de tutun si fost sponsor al campaniei electorale a lui Traian Basescu, s-a spinzurat ieri-dimineata. Cadavrul sau a fost descoperit de catre menajera, in subsolul vilei din Bucuresti a familiei. Florian Anghelescu, proprietarul marcii de tigari ce ii poarta numele, era pus sub invinuire de catre procurori pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Anul trecut, comisarii Garzii Financiare au descoperit la depozitele firmei Anghelescu Industry din Ceptura, judetul Prahova , dar si la alte sedii ale companiei ambalaje de tigari si timbre contrafacute, precum si o lipsa in gestiune de 27 de tone de tutun, valoarea totala a acestora depasind doua milioane de dolari. Florian Anghelescu era cercetat in stare de libertate, dar se afla sub interdictia de a parasi tara. Sotia sa, Stana Anghelescu, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, ne-a declarat ca motivul pentru care omul de afaceri s-a sinucis este acela ca nu a mai putut face fata presiunilor la care era supus in ultimele luni, dar a refuzat sa precizeze natura si provenienta acestor presiuni. Politistii si procurorii care ancheteaza cazul considera sinuciderea ca fiind cea mai evidenta cauza a decesului, dar ancheta pe care o vor intreprinde nu exclude posibilitatea extinderii cercetarilor si asupra unor eventuale alte explicatii. Corpul lui Florian Anghelescu a fost transportat la IML in vederea autopsierii de catre medicii legisti. Ultimul eveniment din cazul penal al lui Anghelescu a fost conexarea a doua dosare legate de evaziunea fiscala. Florian Anghelescu a cumparat casa in care s-a spinzurat de la omul de afaceri Mihai Ionescu, cel care in 1998 a fost impuscat in masina ca urmare a unor reglari de conturi cu lumea interlopa italiana.

Evaziune fiscala din tigari

Anghelescu era urmarit penal, de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru infractiuni la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale , dupa ce comisarii Garzii Financiare si politistii au descoperit, anul trecut, o cantitate importanta de tigari cu timbre false la societatea comerciala a acestuia. Surse judiciare ne-au declarat ca ancheta in cazul lui Anghelescu avansase si ca erau strinse mai multe probe impotriva sa, dar ca nu s-a pus niciodata poroblema ca omul de afaceri sa fie propus pentru mandate de arestare provizorie. Pe numele lui Anghelescu exista totusi un mandat, de 30 de zile, de interzicere a parasirii localitatii.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea