Social

Flacara Olimpica a sosit in Indonezia. Manifestatie protibetana dispersata la Jakarta

Flacara olimpica a sosit luni noapte in capitala Indoneziei, unde deja s-au inregistrat primele incidente. Fortele de ordine au dispersat o manifestatie a protibetanilor, care vroiau sa boicoteze ceremonia care va avea loc marti.

Doua mii de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea evenimentului. Traseul tortei in Jakarta a fost restrans doar la stadionul national din oras, de teama repetarii incidentelor.

Doar cinci mii de persoane au fost invitate la ceremonie. Jakarta este cea de-a cincea etapa a traseului asiatic al flacarii olimpice, dupa Islamabad, New Delhi, Bangkok si Kuala Lumpur.

Politia indoneziana a dispersat marti un grup restrans de manifestanti protibetani la Jakarta, cu cateva ore inainte de trecerea flacarii olimpice prin capitala. Noua manifestanti, printre care si un cetatean olandez, au fost retinuti de politisti in civil, potrivit martorilor.

Inainte de a fi retinuti de politie , protestatarii reuniti in fata stadionului national Bung Karno, au scandat: "Fara drepturile omului, fara Jocuri Olimpice " si "Un popor unit va fi invincibil". Opt manifestanti au fost eliberati imediat, in timp ce olandezul a fost dus la comisariatul central al politiei din Jakarta, potrivit organizatiei pentru apararea drepturilor omului Legal Aid.

Traseul tortei olimpice a fost pana acum unul foarte dificil din cauza numeroaselor manifestatii pro-tibetane. Astfel, la Paris, flacara a fost stinsa pentru prima oara in istoria acestei traditii, de catre oficialitatile orasului, in timpul protestelor de strada ale protibetanilor.

Manifestantii din Piata Trocadero au afisat un banner cu lungimea de 15 metri, pe care se putea citi mesajul "Pentru un Tibet liber". Flacara a fost reaprinsa si pusa la adapost de jandarmi intr-un autobuz. Si la Londra au fost inregistrate incidente similare.

Doi manifestanti inarmati cu doua extinctoare pe care scrisesera „extinctoare de propaganda” l-au atacat pe sportivul care preda stafeta unui coleg. Protestatarii au incercat sa stinga flacara, au reusit sa deschida un extinctor si au produs panica in randurile multimii, dar au fost imediat arestati.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea