Social

Filiera saracilor de pe terenul lui Nastase

Pina a ajuns in posesia lui Adrian Nastase, terenul din Voluntari pe care l-a primit mostenire a avut drept proprietari numai oameni saraci .

Terenul initial a avut 85.000 de metri patrati si a fost revendicat si primit in proprietate in 1999 de o batrina, Olga Octavia Maniu.
Ea spune ca terenul fusese detinut din 1944 de familia sa si, fiindca avea nevoie urgenta de bani, a vindut cei 85.000 mp cu citiva centi pe metrul patrat unui anume Silviu Podolan.
Nu aveam din ce sa traiesc, pensia nu-mi ajungea nici pentru medicamente, asa ca l-am dat imediat unui domn (Silviu Podolan n. red.), pe care mi l-a prezentat domnul Apostol, care lucra la cadastru la Primaria din Mogosoaia . A auzit ca am nevoie de bani si l-a adus pe Podolan sa discutam, isi aminteste Olga Maniu. Regreta ca nu ne poate da mai multe amanunte despre functionarul primariei ilfovene sau despre Podolan: Domnul Apostol a murit de citiva ani, avea cancer. Nu stiu nimic despre Podolan, nu l-am vazut decit atunci si totul s-a facut rapid.

Batrina Tamara Cernasov, matusa Danei Nastase, a fost apoi cea care, in acelasi an, a cumparat 2.500 de metri patrati de la un alt personaj, la fel de sarac. Silviu Podolan, un taximetrist ramas fara casa, este cel care i-a vindut matusii, pe numai 2,5 milioane de lei, terenul care acum valoreaza peste 200.000 de dolari, intr-o zona in care zburda afaceristi imobiliari de renume, precum Gigi Becali. Podolan este bucurestean si momentan nu detine alte proprietati - case sau terenuri - ori firme.
Apartamentul pe care l-a avut in cartierul Drumul Taberei l-a vindut in urma cu citiva ani, iar fostii sai vecini spun ca de 2-3 ani se ocupa cu taximetria si locuieste cu chirie in Balta Alba. Asadar, daca cele declarate de Adrian Nastase sint reale, inseamna ca matusa superbogata a trait cu un milion de euro intr-o garsoniera de 18 metri patrati si si-a cumparat una din proprietati, terenul care valoreaza acum citeva sute de mii de dolari, de la un taximetrist care nu detine decit o Dacie verde. (M.B., S.P.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea