Social

# rege spania # incoronare spania # filip al VI lea # succesor juan carlos

Spania are un nou rege! 3 lucruri pe care nu le stiai despre Felipe al VI-lea

Sarbatoare in toata Spania. Astazi, printul Felipe devine rege in locul tatalui sau, Juan Carlos. Ceremonia debuteaza la ora 10:30, la palatul Zarzuela, unde Felipe va primi insemnele de conducator al celor trei armate: navala, terestra si aeriana, din mana tatalui sau.

La ora 11:30 noul rege va depune juramantul in Parlamentul spaniol, dupa care Felipe de Asturia si sotia sa, Letizia, vor porni spre Palatul Regal, strabatand pricipalele bulevarde madrilene. La ora 14.00 noul cuplu regal va iesi la balconul Palatului pentru a saluta multimea, ziua de astazi incheindu-se cu o receptie oferita de Casa Regala a Spaniei.

2.000 de invitati sunt asteptati la petrecerea data de Casa Regala in cinstea noului rege al Spaniei. Masurile de securitate lauate pentru desfasurarea evenimentelor de astazi sunt unele fara precedent, spaniolii asteptandu-se la proteste din partea miscarilor abolitioniste din regat.

Regele Juan Carlos a anuntat ca abdica de la tron la inceputul acestei luni dupa aproape patru decenii de domnie. Noul rege al Spaniei va purta numele de Felipe al VI-lea.

Noul rege al Spaniei nu este deloc conservator, asa cum a fost considerat tatal sau. In primul rand, el s-a casatorit cu Letitia Ortiz, care nu doar ca nu este de sorginte nobila, dar este si divortata, gestul lui Felipe fiind unic in istoria monarhiei spaniole. 

Educat la cele mai inalte scoli, Felipe este si un impatimit al sportului. Este pilot, amator de fotbal, iar in 1992 a participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona, in echipa de iahting a Spaniei. 

La 9 ani, în 1977, Felipe este numit print de Asturia si mostenitor oficial al coroanei spaniole. Baiatul rosteste primul discurs in fata Parlamentului. Un atu in misiunea sa politica il constituie faptul ca vorbeste catalana. 

Foto: dressaddict.wordpress.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea