Social

#romania #strainatate #medici

Fiecare medic care pleaca din Romania costa 8.000 de euro

In 2010, plecarea a aproximativ 2.800 de medici din Romania a costat statul roman mai mult de 22 milioane de euro, bani investiti in pregatirea lor.

Prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti, prof. Ioanel Sinescu, sustine ca plecarea medicilor in strainatate costa Romania milioane de euro.

"Ministerul Educatiei finanteaza pregatirea unui student la Medicina cu 5.786 de lei pe an, iar pentru sase ani de facultate plateste in jur de 8.000 de euro. Prin plecarea medicilor in strainatate, statul pierde enorm si investitiile pe care le face in pregatirea lor", a explicat prof. Sinescu, citat de Adevarul.ro.

Nu toti medicii cred insa ca situatia este grava. Fostul rector al UMF "Carol Davila", academicianul Laurentiu M. Popescu, spune ca multi medici pleaca doar pentru studii si planuiesc sa se intoarca in Romania cu mai multa experienta decat cei ramasi in tara.

"In generatia asta de 30 - 45 de ani exista niste oameni care acum sunt mai buni decat profesorii lor pentru ca au fost in strainatate", a declarat prof. Popescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea