Social

Fidel Castro acuza Uniunea Europeana de ipocrizie

Fidel Castro iese la scena deschisa cu o noua declaratie-soc. Fostul lider de la Havana a calificat decizia Uniunii Europene de a ridica sanctiunile impuse Cubei drept o "enorma ipocrizie", potrivit unui articol publicat pe un site oficial.

"La varsta mea si avand in vedere starea mea de sanatate, nu poti sti niciodata cat timp mai ai de trait dar doresc din tot sufletul sa traiesc destul pentru a-mi manifesta dispretul" a declarat Castro.

El Lider Maximo a criticat dur si decizia europeana privind expulzarea imigrantilor ilegali proveniti din America Latina. Liderul comunist a reluat, de asemenea, teme mai vechi din retorica sa revolutionara, incercand sa minimalizeze gravele incalcari ale drepturilor omului din Cuba in perioada 2003-2005.

El a lansat din nou acuzatia de imperialsim, de data de aceasta, avand ca tinta Uniunea Europeana, caracterizata drept un mercenar al Statelor Unite.

Masurile impuse de Uniunea Europeana Cubei au fost de natura diplomatica si nu financiara. Forul comunitar a cerut, in repetate randuri, Cubei eliberarea detinutilor politici, accesul la Internet pentru cubanezii de rand si facilitarea intrevederilor intre delegatiile europene si liderii opozitiei. Uniunea Europeana va evalua progresele facute de actualul presedinte Raul Castro , peste un an.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea