Social

#spectacole de teatru #bucurestii lui caragiale #festivalul bucurestii lui caragiale #gradina de la conu iancu

(P) Festivalul "Bucurestii lui Caragiale" pe scena de la Hala Traian

In gradina de la Conu' Iancu de langa Hala Traian, in fiecare seara esti asteptat la Festivalul "Bucurestii lui Caragiale". Zilnic se joaca live Caragiale, cu actori si cantareti celebri.

Timp de trei luni, pana in septembrie, in Bucuresti are loc festivalul "Bucurestii lui Caragiale", eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti. Zilnic, atat in centrul istoric al capitalei, cat si in gradina de la Conu' Iancu de la Hala Traian, au loc spectacole de teatru, opera, magie si circ.

Toate aceste evenimente au loc in memoria marelui dramaturg, la 100 de ani de la trecerea in nefiinta. Festivalul se desfasoara sub motto-ul "100 de ani - 100 de spectacole - 100 de personalitati". Toti cei care participa la acest eveniment vor avea ocazia sa asiste la evenimente extraordinare care au ca figura centrala lumea lui Caragiale.
 

Gradina de la Conu' Iancu


Inspirata dupa gradina-restaurant interbelica cu acelasi nume situata pe strada 11 Iunie renumita pentru diversitatea de plante in special mediteraneene, Gradina Pariziana de langa Hala Traian te asteapta in fiecare seara cu spectacole de teatru.

In trecut, la gradina se serveau bogate preparate de pescarie, specialitati la gratar, dintre care nu lipseau patricienii si mititeii, precum si sute de pui la frigare cu nelipsitul mujdei de usturoi. La intrarea in gradina se afla un bazin circular cu fantana arteziana in care se tineau crapi vii. Gradina dispune de o scena centrala dedicata evenimentelor muzicale si teatrale.
 

Spectacole de teatru variate in memoria lui Caragiale


Festivalul "Bucurestii lui Caragiale" ofera publicului bucurestean accesul liber, timp de peste 3 luni, la 100 de manifestari culturale care vor reinvia operele lui Caragiale. Manifestarile vor fi sustinute de un numar de peste 100 de artisti din toate generatiile.

Programul pe luna iunie al festivalului include spectacole ale Teatrului Masca, Teatrului Nottara, Teatrului Metropolis, trupei Union, Operei Nationale Bucuresti si Circului Globus. Acestora li se adauga un atelier de vestimentatie a la Caragiale, organizat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti si atelierul Mariana Pachis, dar si proiectii dupa "Momente si schite" in alb-negru. Spectacolele sunt jucate de actori cunoscuti indragiti si poarta semnatura unor regizori talentati.

Institutiile participante sunt Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Nationala Bucuresti, Centrul de Creatie Arta si Traditie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Muzeul National al Literaturii Romane, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Circul Globus, Biblioteca Academiei si Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Printre spectacolele pe care le poti vedea la acest festival se numara "O noapte furtunoasa", "O scrisoare pierduta", "D'ale Bibicilor lui Caragiale", "Umor, amor, fior de dor in Bucuresti", "O noapte calduroasa", "Momente si schite alb-negru", "Personaje, locuri si obiceiuri din Bucurestii lui Caragiale", "Caragiale si presa", "Caragiale si politica", "Cupletele de la Union", "Mofturi la Union" sau "D'ale Carnavalului".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea