Social

#autogol #glorial #cfr

Festivalul autogolurilor. Fara Banel, dar cu Steluta

Multi ochi s-au indreptat asupra stadionul din Gruia, acolo unde „Steluta” incerca sa puna piedica echipei campioane, CFR Cluj. Si, daca nu a aratat mare lucru acasa, cu Farul, de data aceasta Gloria Buzau a demonstrat ca stie sa joace. Care o fi motorul, nu se stie. Important este ca meciul a fost mult mai echilibrat decat se credea. Este drept, campionii s-au impus. Dar greu, prea greu pentru garnitura pe care o are CFR. Un 2-0 care spune multe. Mai ales ca nici macar una dintre reusite nu a purtat semnatura vreunui jucator in visiniu.

Cel mai asteptat jucator al gazdelor a fost Semedo. Dar el a stat pe banca pana cu zece minute inainte de final. A fost rezerva si Dubarbier , argentinianul cu lipici la gol. Dar nici ei, nici ceilalti echipieri ai CFR-ului nu s-au dovedit de data aceasta capabili sa il invinga pe Minca. Gloria a pierdut prin doua autogoluri . Trist, dar adevarat.

Oaspetii si-au anuntat inca de la inceput intentia de a juca de la egal la egal, fara a se lasa impresionati de cartea de vizita a adversarilor. Si, dupa iuresul de start al clujenilor, inerent cand joci in fata propriilor suporteri, Gloria ataca, fara sa finalizeze. CFR expediaza primul sut spre poarta in minutul 8, dar Trica greseste de putin tinta. Dupa doar doua minute, lovitura de teatru a stat in varful bocancului lui Tavarez, care nu a reusit sa inscrie. Stancioiu a respins in ultimul moment, de langa bara, mingea nefructificata de stranierul oaspetilor. La sfarsitul primului sfert de ora, pica si primul autogol: Diogo inscrie cu pieptul, la o faza destul de simpla. Dar reluarea lui a fost imparabila. CFR insearca sa preseze, sa se foloseasca de momentul psihologic. Se stinge insa repede. Gloria echilibreaza cat de cat, sau macar impiedica ocaziile clare. Pana in minutul 39, cand Cadu suteaza in bara transversala. Clujenii domina, Buzaul se apara bine. Si iese des pe atac.

Se va vedea mai bine la ocazia uriasa a lui Saceanu, din minutul 50. Fostul jucator al Universitatii Craiova ajunge la 12 metri, dar trage in Stancioiu, in loc sa ridice peste portar. Mingea revine la el, urmeaza insa un sut trist… Trage Trica un minut dupa, pe langa poarta, Dias expediaza o torpila de la distanta prinsa de Stancioiu… Ocazii dintr-o partida echilibrata. Rateaza Tony singur cu Minca in minutul 64, Ruiz inscrie, dar golul este anulat pe motiv de offside cinci minute mai tarziu, Trica reia peste in minutul 75… Si impotenta clujenilor este fructificata de buzoieni – tot in proprie poarta, din pacate pentru ei. De data aceasta, in minutul 79, Tudose il invinge pe Minca, portarul buzoian care s-a opus cu succes clujenilor, dar nu a avut replica in fata coechipierilor sai.

Un meci inedit, un rezultat normal. CFR se apropie insa de momentul adevarului – marele derby cu Rapid. Dupa ce a fost duminica seara si dupa ce au aratat echipele in primele doua etape, meciul promite sa fie un spectacol total. Dar este greu de crezut ca va fi o partida decisa de autogoluri…

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea