Social

Fermierii au iesit din nou in strada

Fermierii din nou in strada. Aproximativ o suta de agricultori au pichetat astazi sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Capitala, cerand autoritatilor subventionarea domeniului, care se afla, in opinia sindicalistilor, "in colaps". Ei acuza autoritatile de lipsa unei reactii la revendicarile deja discutate cu acestea, nemultumirile lor fiind legate de pretul motorinei, introducerea subventiei pentru producatorii de legume pe tot parcursul anului, dar si de achitarea subventiilor restante din 2007.

Astazi protestatarii au adus cu ei in fata ministerului si o mica taraba cu fructe si legume, un cosciug pe care scrie " agricultura " si "zootehnia" si o fanfara care a intonat muzica mortuara, protestand zgomotos.

Sindicalistii au declarat ca nu intentioneaza sa mai accepte bataia de joc a autoritatilor si vor continua protestele pana cand agricultura romaneasca va fi subventionata la nivelul celei europene. Ei au anuntat si ca actiunile vor continua si printr-un mars cu utilaje agricole in Bucuresti si in tara si proteste la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

Principalele nemultumiri ale fermierilor, adunati in Federatia Agrostar sunt pretul la motorina, subventia pentru legumicultori, pomicultori, zootehnie , precum si de neachitarea subventiilor restante din 2007.

Guvernul a decis sa aloce 60 de milioane de lei pentru subventionarea motorinei utilizate in agricultura cu un leu pe litru, fonduri asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii. Agricultorii au anuntat insa ca nu ar fi multumiti cu o subventie de doar un leu pe litru si au solicitat masuri pentru diminuarea costurilor cu motorina, prin majorarea subventiei sau reducerea accizei.

 

Ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian, declara, saptamana trecuta, ca Guvernul va prelungi perioada de acordare a subventiei de un leu pentru litrul de motorina utilizata de agricultori si va studia posibilitatea alocarii altor stimulente, in acord cu reglementarile Uniunii Europene.

 

Fermierii si pomicultorii au iesit in strada, in lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut, cerand subventii pentru agricultura, subventii pe care, spun ei, nu le-au primit nici pana in prezent.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea