Social

#vara #sanatate #intoxicatie solara

Fereste-te de intoxicatia solara!

O expunere indelungata la soare poate avea urmari foarte grave asupra organismului tau si trebuie sa te feresti pe cat de mult poti de razele daunatoare.

Intoxicatia solara este o reactie alergica a pielii la razele ultraviolete ale soarelui. Aceasta afectiune se poate trata acasa fara probleme, insa cel mai bine este sa iti iei masurile de precautie necesare pentru a preveni intoxicatia solara.

Intoxicatia solara este de fapt o forma severa a arsurilor solare si in termeni medicali este cunoscuta sub numele de fotosensibilitate sau fotodermatita si se manifesta prin inflamarea fetei, a buzelor, a mainilor sau/si a picioarelor.

Oamenii care au un continut mai mic de melanina in piele trebuie sa aiba mai multa grija de pielea lor, deoarece prezinta un risc marit de a suferi de aceasta afectiune.

In afara expunerii la soare, aceasta afectiune poate fi provocata si de prezenta unor anumite substante chimice in produsele de protectie solara , produse cosmetice si parfumuri, arata Buzzle.

Simptome

Spre deosebire de simptomele arsurilor solare, care includ roseala pielii, eruptii cutanate si descuamarea pielii, intoxicatia solara prezinta si unele simptome suplimentare precum febra, greata, ameteli, puls rapid, respiratie rapida si deshidratare .

Aceste simptome se vor agrava in urmatoarele 12-14 ore de la expunerea la soare .

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea