Social

#comete Pamant #cometa #astronomie #telescop

Fenomen astronomic rar. Cea mai apropiata intalnire a Pamantului cu doua comete

Doua comete vor trece pe langa Pamant saptamana aceasta, la cea mai mica distanta inregistrata pana acum, scrie metro.co.uk.

Cele doua comete vor trece “remarcabil de aproape”, a anuntat NASA. Una dintre ele va trece la o distanta de 2.2 millioane de mile de Pamant, a treia cea mai apropiata trecere pe langa Pamant din istoria inregistrata.

Celalalta cometa va trece pe langa Pamant la 3.3 millioane de mile departare, conform cercetatorilor de la LINEAR, MIT.

“22 martie va aduce cea mai apropiata cometa, P/2016 BA14, care va ajunge la noi pentru cel putin urmatorii 150 de ani", a declarat  Paul Chodas, managerul centrului NASA pentru studii NEO.

“Cometa P/2016 BA14 nu este o amenintare. in schimb, aceasta este o oportunitate excelenta pentru progresul ştiintific in studierea cometelor”, a mai spus acesta.

Dar cei care spera sa le vada din gradina din spatele casei vor fi dezamagiti. Cometele nu vor fi vizibile fara un telescop profesional de calitate.

Sursa foto: metro.co.uk

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.