Social

#tastatura #stare de spirit #personalitate #cercetare #sturiu #tastare

Felul in care tastezi iti tradeaza starea de spirit. Iata cum!

Daca pana acum caligrafia era cea care trada anumite trasaturi de caracter, cercetatorii au descoperit ca si modul in care tastezi la computer poate spune multe despre tine sau, cel putin, despre starea de spirit din momentul respectiv.

In cadrul unui studiu realizat la Universitatea Tehnologica din Bangladesh, 25 de persoane cu varste intre 15 si 40 de ani au fost rugate sa scrie la computer doua paragrafe din cartea Alice in Tara Minunilor. Cu ajutorul unui soft, specialistii au reusit sa prezica trairile de moment ale subiectilor.

Starile testate au fost bucuria, teama, furia, tristetea, dezgustul, rutina si vinovatia. Cel mai usor a putut fi intuita bucuria, in 87% din cazuri.

Practic, cercetatorii au putut observa ca subiectii care se aflau intr-o dispozitie proasta tastau mai greoi si faceau multe greseli. In acelasi timp cei care se simteau bine au terminat mult mai rapid de scris cele doua paragrafe, iar numarul greselilor a fost mult mai mic.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta descoperire ar putea ajuta la dezvoltarea inteligentei artificiale. Spre exemplu, sustin acestia, ar putea permite reclamelor de tip pop-up sa fie modificate in functie de starea de spirit a utilizatorului computerului.

Sursa foto: criminaljustice-degree.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea