Social

#motricitate #modalitate tastatura #artrita reumatoida #parkinson #tastatura

Felul cum tastezi poate spune de ce boala suferi

Tastatura unui computer poate spune multe despre sanatatea ta, deoarece exista o legatura intre modalitatea in care apesi tastele si abilitatile tale motorii, conform studiilor recente.


Forta cu care apesi tastele si durata de timp in care le tii apasate dezvaluie informatii importante cu privire la degradarea creierului. Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusettes au dezvoltat un algoritm care poate detecta din timp simptomele bolii Parkinson, folosind o tastatura. Acesta are rezultate diferite in functie de perioada in care tastezi, pentru ca in orele tarzii din noapte functiile motorii sunt mai lente si in cazul persoanelor sanatoase, iar rezultatele sale sunt dezvaluite cu acuratete dupa doar 6 minute de tastare.

Cercetatorii intentioneaza sa creeze si o aplicatie mobila care sa indice, in functie de felul cum tastezi, daca creierul tau functioneaza la parametri normali. Acestia spun ca in viitor, algoritmul pe care l-au dezvoltat va putea detecta si alte afectiuni legate de motricitate, precum artrita reumatica.

Sursa foto: tapinfluence.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea