Social

#spiru haret #curtea conturi #ministerul educatiei #verificare #executie bugetara

Federatia "Spiru Haret" trimite Curtea de Conturi la Ministerul Educatiei

Federatia " Spiru Haret " a cerut, vineri, Curtii de Conturi sa verifice executia bugetara in Educatie, in 2008, pentru a se afla daca si cum au fost cheltuite cele 6 procente din PIB alocate invatamantului.

Solicitarea este considerata de catre ministrul Educatiei, Anton Anton , drept rezultatul unor manevre politice, informeaza Newsin.

Intr-o scrisoare trimisa presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, sindicalistii spun ca motivele pentru care cer aceasta verificare sunt legate de faptul ca banii alocati nu ar fi fost cheltuiti sau au fost cheltuiti in alte scopuri.

"In anul 2008, Educatiei i s-au alocat, cel putin teoretic, 26,4 miliarde lei, din care 9,81 miliarde pentru salarii. In consecinta, la momentul prezent, in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, exista sume prevazute pentru investitii in infrastructura, sume ce nu mai pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului, practica cu care suntem familiarizati din anii anteriori si care pot fi redistribuite pe cheltuielile cu salariile. Insa, raportat la afirmatiile reprezentantilor Executivului referitoare la inexistenta fondurilor, credem ca exista posibilitatea ca bugetul educatiei - de 6% din P.I.B. - sa existe numai pe hartie sau ca sumele sa fi fost cheltuite in alte scopuri", se arata in scrisoarea trimisa Curtii de Conturi de Federatia "Spiru Haret". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea