Social

Federatia europeana a metalurgistilor este solidara cu greva de la Dacia

Federatia europeana a metalurgistilor si-a exprimat, joi, "solidaritatea" cu muncitorii de la Dacia Renault, aflati in greva pentru revendicari salariale, intrucat considera ca "majorarea semnificativa ceruta este justificata", transmite AFP.

"Ei pleaca de la un nivel de jos din Europa unde contrastele salariale sunt enorme, mai ales in Romania si Bulgaria", ultimele tari care au aderat la Uniunea Europeana (UE), in ianuarie 2007, a comentat secretarul general al federatiei, Peter Scherrer. Federatia europeana a metalurgistilor reuneste 72 de sindicate si are 6,2 milioane de membri.

"Ne exprimam solidaritatea", a declarat Scherrer pentru AFP, precizand totusi ca sindicatele romanesti implicate nu sunt afiliate la organizatia pe care o conduce si nu au cerut un ajutor concret.

"Sentimentul general care ii domina pe muncitorii romani din sectorul metalurgic este ca nu pot face fata cresterii preturilor de consum, mai ales in marile orase ", a adaugat seful federatiei europene a metalurgistilor.

"Astfel de miscari vor continua", a estimat Scherrer si a adaugat ca "intr-un anumit sens este chiar o evolutie buna, pentru ca se trezesc sindicatele!".

Miscarea de protest de la Dacia nu este complet izolata, potrivit declaratiilor lui Scherrer.

Muncitorii de la o uzina romaneasca a companiei Arcelor Mittal au protestat cu cateva saptamani in urma in fata sediului Arcelor Mittal de la Luxemburg, din cauza salariilor mici.

La sfarsitul lui martie, dupa mai multe greve, mecanicii de la Caile Ferate Romane (CFR) au obtinut un acord cu guvernul privind majorari salariale .

Un alt conflict salarial a izbucnit, de altfel, si la complexul metalurgic bulgar de la Kremikovtsi, aflat in criza. Complexul bulgaresc este detinut de Pramod Mittal, fratele lui Lakshmi Mittal, patronul Arcelor Mittal.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea