Social

# tutun cu risc modificat #iqos #fumat #tigari #risc

FDA face anuntul: IQOS poate fi comercializat ca produs din tutun cu risc modificat

Persoanele care utilizeaza produsele IQOS au primit o veste buna tocmai din Statele Unite: Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat. Aceasta decizie a unei importante autoritati din domeniul sanatatii,  precum FDA, reprezinta o confirmare a faptului ca persoanele care utilizeaza produsele IQOS sunt expuse unui numar mai redus de substante nocive si potential nocive decat daca ar fuma tigari conventionale.

Decizia din 7 iulie 2020 a FDA inseamna ca IQOS, sistemul de incalzire a tutunului produs de compania Philip Morris International, este adecvat pentru protejarea sanatatii publice, iar statutul de produs din tutun cu risc modificat este unul potrivit pentru acest dispozitiv.

„Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulți dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunța la fumat, dar mulți nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulți cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. FDA a stabilit că studiile științifice arată că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.”, a declarat André Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International. 

Concluzia FDA este una bine fundamentata, iar in expunerea de motive autoritatea a explicat ca IQOS este un dispozitiv care incalzeste tutunul, nu il arde, si ca prin utilizarea acestuia in locul tigarilor conventionale se reduce semnificativ expunerea organismului la substante nocive si potential nocive.

Mai mult decat atat, FDA a considerat ca toate dovezile stiintifice disponibile pana in prezent preconizeaza ca IQOS va avea un impact pozitiv asupra sanatatii publice, atat in ceea ce priveste persoanele care utilizeaza frecvent produsele de tutun, cat si fumatorii ocazionali sau cei pasivi. Decizia vine dupa o analiza temeinica a numeroaselor dovezi stiintifice trimise de compania Philip Morris International catre FDA inca din luna decembrie a anului 2016, in cadrul aplicatiei pentru MRTP (produs din tutun cu risc modificat).

La ora actuala, IQOS este primul si singurul produs electronic cu nicotina care a primit autorizatia de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat din partea FDA.          

Sursa foto: Philip Morris International

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea