Social

"Faust" va fi prezentat la festivalul de la Edinburgh

Directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a anuntat ca piesa " Faust ", pusa in scena de Silviu Purcarete impreuna cu actorii Teatrului National Radu Stanca din Sibiu, va participa la cel mai mare festival de teatru din lume, cel de la Edinburgh.

Chiriac a declarat ca a fost deja semnat un contract cu conducerea Festivalului de Teatru de la Edinburgh, care prevede participarea sibiana la manifestarea din Scotia.

Directorul Festivalului din Edinburgh, Jonathan Mills, a participat la Festivalul de Teatru de la Sibiu si a vazut spectacolul pus in scena de Purcarete si actorii sibieni. "Este un spectacol minunat. Am vazut si «Faust» si «Lulu» si «Asteptandu-l pe Godot».

L-am admirat pe domnul Chiriac care poate sa fie si director de festival, dar si sa urce pe scena si sa joace pana la ore tarzii din noapte. Cred ca un director de festival care se implica in actul artistic are mai mari sanse de a face un lucru bun", a declarat, la Sibiu, Jonathan Mills, directorul Festivalului de Teatru din Edinburgh.

"Faust" este cea mai grandioasa productie a teatrului din Sibiu, care se joaca intr-o hala industriala de peste 1.500 de metri patrati si in care sunt implicati peste 70 de actori. "Faust" a avut premiera in 2007 si a fost una dintre piesele de rezistenta ale Programului "Sibiu Capitala Culturala Europeana", dar si una dintre piesele cu care s-a deschis stagiunea 2007 – 2008 a Teatrului National Radu Stanca din Sibiu.

Mega-productia "Faust" a primit premiul UNITER pentru "cea mai buna scenografie" si pentru "cea mai buna actrita in rol principal" si a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cel mai bun spectacol al anului".

Pana la debutul FITS 2008, "Faust" a avut 21 de reprezentatii care s-au jucat cu casa inchisa . La fel s-a intamplat si in cadrul FITS. Primele doua reprezentatii – din 31 mai si 1 iunie – au strans sute de spectatori si au adunat ropote de aplauze.

Festivalul de la Edinburgh nu este singurul care s-a aratat interesat de productia lui Purcarete. La inceputul anului 2008, "Faust" a fost cumparat cu suma de 250.000 de euro pentru trei reprezentatii in cadrul Festivalului de la Frankfurt, dedicat special creatiei lui Goethe, care se va desfasura la finalul lunii august si inceputul lunii septembrie. In Germania, actorii Teatrului Radu Stanca vor juca intr-un depou de tramvaie, special amenajat pentru piesa lui Silviu Purcarete .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea