Social

# triaj epidemiologic parinti # triaj epidemiologic scoala #triaj epidemiologic

Fara triaj epidemiologic la scoala, deoarece “dureaza prea mult”. Copiii, verificati acasa, de parinti

Ministerul Sanatatii a decis sa renunte la triajul epidemiologic din scoli, deoarece dureaza prea mult si duce la formarea de inghesuiala. Triajul epidemiologic care presupune luarea temperaturii si intrebarea copiilor despre simptome de raceala trebuie facuta acasa, de fiecare parinte.

 

Acesta a spus, in Comisia de Invatamant din Senat, ca parintii vor fi aceia care trebuie sa verifice, in fiecare dimineata, starea de sanatate a copiilor.

"Un triaj zilnic va trebui sa fie facut acasa. Parintii sa evalueze starea de sanatate, sa termometrizeze copilul. Cand are febra, copilul nu trebuie adus la scoala. E o masura obligatorie.

Una din masurile esentiale e de a separa pe cat posibil grupurile. Interactiunea intre clase sa fie cat mai mica, astfel incat atunci cand apare un caz, el sa fie izolat la nivelul acelei clase", a declarat Dragos Garofil, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea