Social

# teste saliva in scoli #teste saliva # sorin cimpeanu

Fara teste de saliva in scoli. Anuntul facut de ministrul Educatiei

Testele de saliva nu vor putea fi folosite in scoli pentru testarea elevilor care prezinta simptome ale infectiei cu coronavirus. Aceasta hotarare a fost luata dupa ce ministrul Educatiei a avut o lunga sedinta cu Ministerul Sanatatii. 

Potrivit unei informări a Institutului de Sănătate Publică, transmisă către ministrul Educaţiei, rezultatele testelor de salivă nu sunt relevante și ar îngreuna evidența zilnică a noilor infectări.

"Trebuie să recunosc, chiar dacă am fost un susținător foarte determinat pentru utilizarea oricăror mijloace de testare în școli, în urmă materialului trimis de la INSP, testele noninvazive ar trebui să fie confirmate prin teste antigen rapide, prin teste invazive, mai apoi validate prin PCR.

Înțeleg că acest lucru ar îngreuna procesul, coroborat cu faptul că aceste teste noninvazive conform metodologiei care nu prevede posibilitatea de a contabiliza la nivelul ratei de infectare generală rezultatele confirmate prin teste noninvazive, faptul că aceste teste de salivă nu ar fi contabilizate în calcului ratei de infectare – și știm câte discuții au fost pe modalitatea de calcul a ratei de infectare - sunt nevoit să recunosc că ar putea să genereze o confuzie la nivelul calculului ratei de infectare", a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea