Social

Fara chip

Constat ca in actuala campanie electorala candidatii la primarie si la presedintia Consiliilor Judetene nu vorbesc mai deloc despre marile probleme ale patrimoniului urban al Romaniei.
 
Sa fie asta semnalul unor viitoare abuzuri si omoruri la fapt de seara, asa cum se petrec ele prin te miri care locuri? Traim, de cel putin un deceniu , o agresiune fara precedent asupra monumentelor istorice care se manifesta cu o vigoare din ce in ce mai mare. Ne apropiem incet, incet de ceausismul demolator din ultimul deceniu al dictaturii. Ca in alte domenii, cum ar fi lupta impotriva coruptiei, si in domeniul restaurarii, protejarii si punerii in valoare a monumentelor arhitecturale practicam demagogia si lozincile rasuflate ale unui nationalism sforaitor.

De fapt, politicienii si magnatii capitalismului autohton, latifundiarii terenurilor intravilane si capeteniile trusturilor imobiliare , asa-numitii dezvoltatori imobiliari, nu au nici un interes sa aduca in dezbatere publica soarta valorilor patrimoniului imobiliar.

 

 Continuarea in Cotidianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea