Social

#porci #import #pesta #vaccin

Fara carne de porc autohtona, din 2010

Din 2010 ne putem lua gandul de la carnea de porc romaneasca. Si asta pentru ca autoritatile nu au renuntat nici pana acum la vaccinarea porcilor antipesta, asa cum ne-a impus Comisia Europeana.

Astfel, de la 31 decembrie 2009, pentru a acoperi nu numai necesarul de carne pentru procesare, dar si carnea proaspata pentru populatie, vom importa carne de porc in cantitati duble fata de anul acesta, adica de peste 600 milioane de euro.

Multi fermieri care au investit in modernizare si extindere se vor trezi brusc limitati la mai putin de 10% din piata actuala, adica doar la segmentul produselor preparate la temperaturi inalte sau conservate, informeaza Gardianul.

Daca pana acum nu aveam voie sa exportam carne de porc, din 2010 riscam sa nu putem nici s-o consumam. Conform reglementarilor europene, Romania trebuie sa renunte in cel mult sase luni la vaccinarea porcilor cu virus viu, altfel nu vor mai fi permise pe piata decat produsele autohtone din porc prelucrate termic la minimum 70 grade C sau in conserve .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea