Social

Fanii lui Oprescu au iesit in strada

Citeva sute de angajati ai Spitalului Universitar au protestat fata de demiterea lui Sorin Oprescu. Liderul sindicatului din spital a amenintat ca personalul ii va face viata grea celui care il va inlocui pe Oprescu.

Vrem dreptate, Oprescu director general in Sanatate, scandau manifestantii, care mai purtau pancarte cu Vrem reforma sanitara reala, nu razbunare politica, Nu intram in spital fara Oprescu director general si Demiterea directorului nu aduce bani. La sfirsitul mitingului, toate pancartele au fost lipite la intrarea spitalului, astfel incit cine pierduse protestul putea sa prinda, la orice ora, macar mesajul. Liderul sindicatului SANITAS din Spitalul Universitar, Tiberiu Razvan, e convins ca orice director va veni in locul domnului Oprescu nu va avea viata buna, va iesi in patru labe pe usa spitalului. Am primit mesaje din partea altor spitale din Bucuresti, dintre care unele nu au avut directori demisi, pentru organizarea unui mars de protest. Prin decizia sa, domnul ministru Nicolaescu a jignit tot corpul medical.

Iesiti din Camera de garda , doi medici comentau la o tigara: Ce daca n-a semnat Oprescu actele alea? Daca cine le-a semnat avea delegatie, semnatura in banca, nu-i nici o problema!. Da, bai, dar erau bani publici ! Trebuia sa semneze el. La rindul ei, asistenta medicala Maria Preda ne-a spus de ce regreta ca Sorin Oprescu nu mai e sef peste spital: E un om deosebit, care a tinut cu personalul. Ne-am primit intotdeauna salariile la timp .

Discutiile despre Sorin Oprescu ajunsesera pina in barul Facultatii de Medicina, aflata in spatele Spitalului Universitar. Intre doua tigari si o cafea, un student exclama: Mai da-l, ma, incolo, se lauda ca-i profesor si n-a venit niciodata la curs! Un coleg il completeaza: S-au vazut acum feudali si ii doare undeva de noi. Poate daca-i schimba ne baga cineva si pe noi in seama in spitale. (R.I., R.V.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea