Social

Familia batranului ucis la Constanta de un american se constituie parte civila

Familia batranului din Constanta care, in 2005, a fost accidentat mortal de o masina condusa de un soldat american participant la un exercitiu militar a anuntat autoritatile americane ca se constituie parte civila in procesul in care militarul este anchetat in SUA, transmite corespondentul Mediafax.

Laurentiu Brescan a declarat corespondentului Mediafax ca anul trecut, din luna mai, cand tatal sau, Virgil Brescan, in varsta de 79 de ani, a murit in urma accidentului provocat de sergentul Steven Craig Fisher nu a primit nici o veste asupra mersului anchetei. El a spus ca autoritatile romane l-au informat ca militarul american se afla sub incidenta prevederilor Acordului bilateral dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor SUA in Romania, semnat la Washington, la 30 octombrie 2001. Potrivit prevederilor acestui acord, Romania recunoaste importanta deosebita a controlului disciplinar exercitat de autoritatile militare ale SUA asupra membrilor fortei si a efectului pe care acest control il are asupra pregatirii operationale. In consecinta, pentru indeplinirea angajamentului de aparare colectiva, Romania isi exercita vointa suverana de a renunta la dreptul prioritar de exercitare a jurisdictiei sale penale, in conformitate cu paragraful 3 (c) al art. VII din Acordul NATO / SOFA. Dupa ce, in urma cu doua zile, a vazut pronuntarea in cazul Teo Peter , constanteanul s-a declarat sceptic in privinta luarii unei decizii corecte in cazul mortii tatalui sau.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea