Social

# jogging intens #jogging #miscare #sport

Faci jogging intens? Iata la ce pericol te expui!

Alergarile usoare, de cel putin doua-trei ori pe saptamana, cu o durata maxima de 50 de minute, au efecte benefice asupra organismului. 

Odata insa ce exageram cu joggingul, acesta ar putea avea un efect invers asupra sanatatii noastre si ar putea sa ne puna in pericol, arata un studiu realizat recent de cercetatorii britanici si citat de dailymail.co.uk. 

Astfel, persoanele care alearga moderat si usor prezinta un risc mai mic de deces, decat cele care fac jogging intensiv, deoarece in urma unui efort mare ar putea aparea schimbari structurale ale inimii si ale arterelor principale. 

Studiul, care a analizat numarul de ore de alergare, frecventa si perceptia individuala asupra ritmului de alergare, a descoperit ca voluntarii care alergau intensiv aveau acelasi risc de deces ca persoanele sedentare, in timp ce voluntarii moderati au prezentat cel mai mic risc de deces.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea