Social

Extremisti vrajiti de Traian Basescu

Seful statului incearca sa faca pace pe 15 martie. Liderul secuilor, Szasz Jeno, a facut o vizita la Cotroceni, iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se lauda ca a fost sunat de Basescu. Si unul si celalalt par sa-si fi domolit pornirile razboinice dupa discutiile cu seful statului.

In initiativa de a dezamorsa potentialul conflict care ameninta sa inflameze ziua de 15 martie, presedintele Traian Basescu l-a sunat joi pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Ieri, l-a chemat la Cotroceni pe liderul Uniunii Civice Maghiare si primarul orasului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno. Comunicarea cu presedintele pare sa-i fi vrajit pe cei doi, acestia declarindu-se incintati de discutiile avute cu seful statului. Mi-a placut reactia lui Basescu. Mi-a devenit din nou simpatic presedintele. Vad ca nu l-au afectat atacurile din partea mea. Duce bine, si-a exprimat, ieri, admiratia Corneliu Vadim Tudor. Este primul presedinte care vrea sa afle informatii in mod obiectiv despre maghiarii din Romania. Tara nu mai e condusa de presedinti precum Ion Iliescu, care a chemat minerii pentru a face ordine, declara si Szasz Jeno dupa intilnirea cu presedintele, pe care l-a si invitat la Odorheiu Secuiesc pe 15 martie. Desi a lansat ieri un adevarat suvoi de injurii si atacuri la adresa sovinilor unguri, Vadim zice ca decizia finala in legatura cu deplasarea la Odorhei va fi luata doar luni si doar daca va vedea ca institutiile statului nu vor interveni. Cu toate acestea, liderul PRM spune ca, din informatiile pe care le are si din ultima discutie cu seful statului, are convingerea ca Basescu se va duce la Odorhei. Seful statului a confirmat ca a luat legatura cu cei doi, anuntind ca a vorbit si cu presedintele UDMR, Marko Bela, pentru a avea si punctul de vedere al maghiarilor moderati.

Moderatorul-jucator

Inca de luni, la Cotroceni, impreuna cu liderii partidelor politice, seful statului a facut un apel CNS si PRM pentru dezamorsarea conflictului inceput la nivel declarativ. Reprezentantilor secuilor le-a cerut sa nu adopte un document anticonstitutional, iar liderului PRM i-a atras atentia ca un abuz nu poate fi contracarat cu un alt abuz, asigurindu-l in acelasi timp ca statul poate actiona prin mijloace legale pentru a pastra integritatea teritoriala a tarii. Mai mult, miercuri, cu o zi inainte de a lua legatura cu cei doi lideri, Basescu a discutat despre evenimentele preconizate pentru 15 martie cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, cu cel al Internelor, Gheorghe Blaga, dar si cu sefii serviciilor secrete.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea