Social

Extaziat de BCR, Tariceanu da de pamint cu CEC-ul

Ieri dupa sedinta de Guvern, premierul Calin Popescu Tariceanu, in incercarea de a ridica in slavi performanta comisiei de privatizare a BCR a facut inconstient doua gafe , una dintre ele putind afecta grav procesul de privatizare al CEC. Cealalta denota probleme cu memoria.

Rugat sa faca o comparatie intre privatizarea BCR si cea a CEC, premierul Calin Popescu Tariceanu, a facut un comentariu prin care poate adduce mari prejudicii CEC-ului mai ales ca aceasta institutie bancara va fi scoasa la vinzare in viitorul apropiat. Intre CEC si BCR e o distanta ca de la cer la pamint, chiar daca in peceptia publica CEC-ul este o institutie serioasa. In privinta performantei bancare si financiare CEC este cu mult sub BCR. Nu vom obtine nicidecum un pret asa cum am luat la BCR. Nu vreau sa creez false asteptari, din contra. Pina acum a avut pierderi. Pretul va fi in concordanta cu ceea ce este banca acum, a declarat Tariceanu. Acesta a tinut sa precizeze ca CEC-ul a ajuns la o cota de piata care il face putin atractiv, si in consecinta, a concluzionat Tariceanu, asteptam ca ofertele sa nu fie la nivelul miliardelor de euro. Premierul Calin Popescu Tariceanu a spus ca va propune presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sa acorde distinctii membrilor comisiei de privatizare a BCR pentru modul cum au lucrat si pentru pretul pe care l-au obtinut. Seful Executivului a afirmat ca sumele vehiculate in presa dupa anuntarea finalistilor, in jurul a trei miliarde de euro, sint doar speculatii. Oferta finala este cu 20% imbunatatita fata de ceea ce se presupune ca s-ar fi oferit in prima faza. Cee ce este un rezultat al comisiei, care nu a avut un rol figurativ, a mai declarat Tariceanu, adaugind ca membrii comisiei au asigurat confidentialitatea ofertelor bancilor participante la privatizarea BCR. Numai ca la momentul la care premierul a facut referire, unii dintre membrii comisiei au avut dubii legate de scurgerile de informatii catre presa. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, credea in urma cu o luna ca preturile avansate de primii doi clasati, Erste Bank si Millenium BCP, au fost furnizate de catre cineva din comisie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea