Social

Expozitie Mircea Cantor la Modern Art Oxford

Un trunchi de copac din Transilvania. Un covor zburator cu avioane si ingeri. Forme cioplite in lemn. Stau impreuna in expozitia The Need for Uncertainty (Nevoia de incertitudine) a artistului Mircea Cantor la muzeul Modern Art din Oxford, organizata cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra. Expozitia se desfasoara in perioada 2 aprilie - 1 iunie 2008 si va fi vernisata pe 1 aprilie, in prezenta artistului.

"The Need for Uncertainty propune o reflectie asupra pluralitatii lumii, libertatii si limitelor sale. Modul poetic in care artistul utilizeaza materiale, imagini, animale si locuri ofera o meditatie elocventa asupra contradictiilor contemporane si conditiei umane. Lucrarile sale au o frumusete care te urmareste." - spune Suzanne Cotter, curator la Modern Art Oxford.

Pe durata evenimentului vor avea loc prezentari, programe educative si discutii cu critici de arta internationali despre practica artistului si lucrarile prezentate in expozitie.

Nascut in 1977 in Oradea, Mircea Cantor locuieste si lucreaza la Paris si Cluj. De la prima expozitie in 1999, lucrarile sale s-au bucurat de o certa apreciere internationala. Expozitii personale recente includ: Ciel Variable, Frac Champagne-Ardennes, Reims (2007), The Title Is the Last Thing, Muzeul de Arta din Philadelphia (2006) si Burn to be Burnt, GAMEC, Bergamo (2006). Artistul a participat la numeroase expozitii de grup, cum ar fi Bienala de arta contemporana de la Berlin (2006), Power Play, San Antonio, Texas (2007), Brave New Worlds, Centrul de Arta Walker din Minneapolis si Airs de Paris, Centrul Pompidou, Paris (2007).

Expozitia de la Modern Art Oxford este prima dintr-o serie de noi proiecte initiate de muzeu in colaborare cu Arnolfini Art Centre, Bristol si Camden Art Centre, Londra. In parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Londra, expozitia va fi itinerata la Bristol in perioada 13 septembrie - 16 noiembrie 2008 si la Londra, intre 13 februarie - 12 aprilie 2009.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea