Social

#expozitie #gara de nord #sindrom Hunter

Expozitie dedicata celor care sufera de sindromul Hunter

Romanii care tranziteaza Gara de Nord si nu numai au ocazia sa vada, incepand de astazi si pana la sfarsitul lunii, o expozitie dedicata persoanelor care sufera de sindromul Hunter. Fotografiile expuse sunt realizate de Rick Guidotti, fost fotograf de moda.

Expozitia din Gara de Nord se numeste "Hunter in focus" si descrie experienta personala a noua persoane afectate de aceasta boala din Polonia, Germania si SUA.

Potrivit Mediafax, expozitia include sase panouri cu fotografii si are drept scop informarea populatiei in legatura cu semnele si simptomele sindromului Hunter, precum si promovarea in randul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala a sentimentului de intrajutorare si de apartenenta la o comunitate.

Sindromul Hunter este o boala rara evolutiva, multi-sistemica, care afecteaza capacitatea organismului de a descompune si recicla reziduurile celulare. Ea se manifesta prin retard mintal profund, statura mica si trasaturi faciale ingrosate, cresterea in volum a ficatului, marirea splinei, acuitate vizuala scazuta, hipoacuzie progresiva (scaderea auzului), modificari ale scheletului si leziuni ale pielii spatelui si a bratelor.

Sursa foto: cronicaromana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea