Social

#11 victime #incendiu popesti leordeni #stare victime #popesti leordeni #explozie #incendiu

Explozie si incendiu in Popesti Leordeni la o hala de reciclare. Cel putin 11 victime

O explozie urmata de un incendiu a avut loc in aceasta dupa-amiaza in Popesti Leordeni, la un depozit de reciclare a deseurilor. Potrivit primelor informatii, cel putin 11 persoane au fost ranite.

 

Potrivit primelor informatii totul ar fi pornit de la un utilaj care a luat foc. Flacarile s-au intins rapid cuprinzand o zona larga a depozitului, din cauza unor acumulari de gaze, care au dus si la producerea exploziei.

 La fata locului au intervenit opt autospeciale de stingere si sapte echipaje SMURD pentru ajutorarea victimelor.Din fericire, incendiul a fost stins pana la aceasta ora, iar victimele au fost transportate la spital pentru ingrijiri.

Care este starea victimelor  

Din pacate, in urma incendiului 11 persoane au fost ranite, dintre care 6 au arsuri grave, 5 dintre acestea fiind intubate. Alte 5 persoane prezinta probleme respiratorii.

  • 5 pacienti intubati: doi dintre acestia au fost trasnportati la Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni si alti trei la Spitalul de Urgenta Floreasca. 
  • 2 victime au fost transportate la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan. Una prezinta arsuri usoare, iar alta intoxicatie cu fum. 
  • 4 persoane au refuzat transportul la spital. Acestea acuzau probleme respiratorii si au fost evaluate la fata locului  

In ceea ce priveste cei cinci pacienti care au suferit arsuri, dupa ce vor fi evaluati de medici si, in functie de situatia acestora, se va decide daca se aplica sau nu prevederile OMS 2063/2020 (intrunesc comisia in vederea transferului in centre de arsi).

„Sunt in legatura cu colegii de la SMURD, ISU si Ministerul Sanatatii. Au fost informati si ministrii Ioana Mihaila si Lucian Bode.

Cinci persoane sunt intubate ventilate si urmeaza sa ajunga la Bucuresti pentru evaluare.

Cifrele pot suferi schimbare pentru ca lucrurile sunt in dinamica. Exista echipaje suficiente care sa acorde asistenta de urgenta. Urmeaza sa vedem dupa ce bolnavii vor fi consultati de medici.

O cazua preliminara a incendiului nu avem”, a declarat Raed Arafat la Realitatea PLUS.

Sursa foto: antena3.ro, fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea