Boli

#tranmitere virus #experti britanici #vaccin

Expertiii britanici avertizeaza: Persoanele vaccinate anti-Covid pot transmite in continuare boala

Profesorul Jonathan Van-Tam, adjunctul directului medical al Marii Britanii, avertizeaza ca persoanele vaccinate anti-Covid se pot infecta cu noul coronavirus si pot transmite in continuare boala. 

Expertul susține că încă nu se cunosc toate datele necesare pentru a se stabili dacă persoanele vaccinate mai transmit sau nu virusul în comunitate, însă acest pas este o ”speranță” pentru revenirea la o viață normală. Mai mult decât atât, el mărturisește că cel puțin două săptămâni de la vaccinare încă există riscul infectării celor apropiați.

”Nu cunosc încă impactul vaccinului asupra transmiterii bolii. Niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nimeni nu va beneficia de protecție 100 % împotriva virusului. Răspunsul corpului tău, răspunsul imun, va fi complet antrenat doar la aproximativ 2 sau 3 săptămâni după ce ai primit fiecare dintre cele două dozed de vaccin. Dacă sunteți mai în vârstă, este mai bine să acordați cel puțin 3 săptămâni. Însă vă puteți infecta în continuare cu COVID-19 în acest timp”, se arată în comunicatul emis de expertul englez, Jonathan Van-Tam, conform stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare