Social

#tvr #experimentul stradivarius #metrou #scopuri caritabile

Experimentul "Stradivarius", la TVR

Televiziunea Romana a realizat impreuna cu muzicianul Alexandru Tomescu experimentul "Stradivarius". Experimentul a constat intr-un recital sustinut de Tomescu timp de 35 de minute in statia de metrou Piata Victoriei din Bucuresti. El a incantat auzul trecatorilor cu celebra vioara Stradivarius, detinuta anterior de regretatul Ion Voicu.

Oamenii l-au recunoscut sau nu, pe Alexandru Tomescu, dar sensibilizati de muzica interpretata i-au umplut in scurt timp cutia viorii cu aproximativ 330 lei. Banii au fost donati Asociatiei Nationale a Nevazatorilor. Tomescu a urmat exemplul violonistului american Joshua Bell care, in anul 2007, a interpretat piese clasice pentru cauze nobile intr-o statie de metrou din Washington.

Telespectatorii TVR pot viziona experimentul astazi, 15 aprilie 2009, de la ora 18.50 pe TVR Cultural . Detalii despre acest eveniment pot afla si la Telejurnalul orei 20.00 pe TVR 1.

Aceast experiment deschide "Turneului National Stradivarius 2009", desfasurat in perioada 15 aprilie - 16 mai 2009 , eveniment reflectat de TVR Cultural. Turneul este insotit de campania dedicata strangerii de fonduri pentru infiintarea Centrului Social si de Reabilitare a Nevazatorilor.

Campania va culmina cu difuzarea in data de 16 mai , de la ora 17.00, in direct, pe TVR Cultural, a concertului final al "Turneului Stradivarius 2009".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea