Social

#caini #cancer ovarian #experiment caini

Experiment inedit: cainii care pot "mirosi" cancerul ovarian

O echipa de cercetatori de la Centrul de Lucru cu Caini din cadrul Universitatii Pennsylvania dreseaza trei caini care sa identifice mostre de tumori ovariene, in cadrul unui experiment pentru diagnosticarea acestui tip de cancer.

Pentru a dresa cainii, specialistii folosesc probe de tesut ovarian si de sange prelevate de la paciente cu cancer ovarian. Cand "simt cancerul", cainii sunt dresati sa latre, noteaza "Adevarul".

Atunci cand identifica precis mostrele de cancer, cainii sunt recompensati cu jucarii. "Sunt din ce in ce mai multe dovezi ca, prin dresaj, cainii pot fi antrenati sa detecteze pacientii cu diverse forme de cancer, datorita capacitatii lor distincte de a mirosi cu foarte mare acuratete", spun oamenii de stiinta americani.

Specialistii spera ca, in viitor, sa reuseasca sa identifice profilul olfactiv al cainilor si substantele chimice care-l alcatuiesc si astfel sa poata sa-l reproduca in laborator.

Sursa foto: dogcare.dailypuppy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea