Social

#descentralizare #scoli #spitale #guvern #politie

Executivul vrea descentralizare rapida

Guvernul Boc vrea grabirea procesului de descentralizare . Astfel, institutii precum spitalele, scolile, sediile teatrelor si operelor, directiile de sanatate si directiile agricole, dar si aeroporturile, ar putea trece in curand in grija administratiilor locale. Actul normativ care va contine aceste prevederi ar urma sa fie gata pana la inceputul lunii mai.

Prin noua lege, institutii precum Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare sau Romsilva vor trece in subordinea administratiilor locale iar Administratia Domeniului Statului va fi desfiintata. In locul acesteia din urma vor fi infiintate camere agricole in fiecare comuna.

Executivul doreste ca prin acest proces sa se finalizeze procesul de descentralizare cat mai curand posibil. Masura descentralizarii administrative are in vedere transferarea catre autoritatile locale a unui ansamblu de responsabilitati – si finantarile, dar si numirile directorilor acestor institutii, cum ar fi spitalele sau institutiile de invatamant.

Si politia ar urma sa fie trecuta in subordinea administratiilor locale, care ar urma sa numeasca si conducerile aeroporturilor si porturilor. Ministerul Culturii ar urma sa preia sediile de cinematografe, de teatru sau opera si toate directiile de culte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea