Social

#ordonanta cumul pensii #neconstitutionalitate #decizie ccr #ordonanta boc

Executivul nu cunoaste legile, sustin sindicatele

Decizia Curtii Constitutionale, prin care ordonanta ce interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat este declarata neconstitutionala , arata ca Executivul nu cunoaste legile si ca actioneaza contra propriului plan de guvernare , sustin sindicalistii din Educatie.

"Prin aceasta ordonanta, Guvernul a demonstrat ca opereaza doar lovituri de imagine, ca nu cunoaste legile si ca abordeaza o politica ce contrazice planul de guvernare. De exemplu, in planul de guvernare era inclusa incadrarea in munca a pensionarilor, iar prin aceasta ordonanta se refuza chiar dreptul la munca al acestei categorii sociale ", a declarat presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor , citat de Newsin.

Si reprezentantii profesorilor universitari considera ca decizia Curtii este una corecta. "Ordonanta este discriminatorie pe criterii de varsta si ar trebui sa se aplice la cei cu salarii si pensii foarte mari, nu la profesori", a adaugat si liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea