Social

#Ziua Internationala a Copilului #spectacole 1 iunie 2017 #1 iunie 2017

Evenimente de ZIUA COPILULUI Unde mergem cu cei mici de 1 Iunie

In perioada 1-4 iunie,  Primaria Capitalei  anunta o serie de evenimente dedicate Zilei Internationale a Copilului. Astfel, cei mici sunt asteptati sa ia parte la spectacole de teatru, ateliere de creatie, muzica, dans si numere de magie, atat in Parcul Herastrau, la Festivalul Copiilor, cat si in Parcul Cismigiu, la cea de-a XVI a editie a evenimentului Cismigiul Copiilor. De asemenea, in perioada 3-4 iunie, Calea Victoriei redevine pietonala in cadrul celei de a doua editii a evenimentului „La Pas pe Calea Victoriei”.

Concerte si spectacole de teatru, la Cismigiul Copiilor  

Cismigiul Copiilor, organizat prin Arcub, va transforma si in acest an aleile parcului Cismigiu intr-un spatiu al distractiei, cu provocari creative si ore intregi de amuzament. Cei mici sunt asteptati cu spectacole de dans, concerte sustinute de corurile de copii, jocuri, piese de teatru si reprize de face painting. Evenimentul va avea loc joi, 1 iunie, intre orele 11:00 si 21:00. 

Spectacole de dans si concerte

Pe scena din Parcul Cismigiu vor urca grupul DoReMi, cu un spectacol de dans si momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, Grupul vocal Melodia, dansatorii de la scoala Show Dance Art si grupul vocal Sunetul Muzicii. Ziua de distractie se va incheia cu trei dintre cele mai in voga nume ale momentului in muzica romaneasca: Alina Eremia si Nicole Cherry  si Formatia The Motans. Show-ul din Parcul Cismigiu va fi prezentat de cunoscutii realizatori TV Razvan Simion si Dani Otil. 

Teatru, dans si jocuri „la Cetate”

Marionetele si actorii independeti le dau intalnire tuturor copiilor „La Cetate”, cu spectacole de teatru, reprize de dans si jocuri antrenante.

Vor fi puse in scena spectacolele “Rapunzel” si “Ursul pacalit de vulpe” iar Trupa de teatru Muschetarii va spune povestea lui Pinocchio si a aventurilor care l-au facut iubit in lumea intreaga. Trupa de teatru MagicArt aduce in Cismigiu broscutele Georgica si Matilda, intr-un spectacol despre proverbe si intelepciunea populara. De asemenea, marionetele companiei de teatru Pur Anima vor sustine concertul muzical pop-rock, iar Compania de Teatru Interactiv le va prezenta celor mici lumea fascinanta a creaturilor marine.

In cadrul evenimentului, cei mici vor avea ocazia de a-si exersa abilitatile si de a invata lucruri noi. Pe aleile parcului vor descoperi ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictura, fun science, reciclare creativa si papusi de mana, percutie, tobe africane, precum si atelierul de pantomima.

Maestrii de la Cortul Magic vor incanta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, incepand cu ora 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Stefania Banica, Emil Dragan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va incheia seara de magie cu trucurile sale specifice.

Tot in Parcul Cismigiu, micutii bucuresteni isi vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului, iar de laCorabia Piratilor vor pleca cu figurinele din baloane modelabile. Jocurile gonflabile din Pajistea Jocurilor si caricaturistii si portretistii de pe Podul Artelor vor completa atmosfera de sarbatoare.

Ferma Animalelor ii va transpune pe micii bucuresteni in lumea de poveste a vacantelor la bunici, in timp ce pasionatii de face painting si instantanee foto se vor reuni la Foisor. Cei mai talentati dintre micutii melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principala in parc.

Gasca Zurli, spectacole in toate sectoarele Capitalei 

In premiera in acest an, evenimentului i se va alatura si Caravana Gasca Zurli, cea mai iubita trupa pentru copii din Romania. Gasca Zurli calatoreste cu ocazia Zilei Internationale a Copilului in tot Bucurestiul intr-o singura zi, la bordul camionului multicolor care raspandeste muzica si veselie. Trupa de artisti va sustine cate un spectacol in fiecare sector al Capitalei.

Caravana Gasca Zurli va porni din Piata Universitatii (din fata TNB) la ora 10:00 si va opri pentru reprezentatii in urmatoarele puncte:

-      Sectorul 1,  Parcul Floreasca, ora 10.30 ( b-dul Mircea Eliade)

-      Sectorul 2, Parcul National, ora 11.40 (strada Maior Ion Coravu)

-      Sectorul 3, Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

-      Sectorul 4, Parcul Carol, ora 14.00 (Piata Libertatii)

-      Sectorul 5, Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Motoc)

-      Sectorul 6, Parcul Crangasi, ora 16.20 (Calea Crangasi) 

Festivalul Copiilor, in Parcul Herastrau

Cea de-a V-a editie a Festivalului Copiilor isi deschide portile in perioada 1-4 iunie, intre orele 10.00-20.00, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Organizat in fiecare an in preajma zilei de 1 Iunie, acest eveniment se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3-12 ani si isi propune sa ii sarbatoreasca pe cei mici intr-un mediu distractiv si plin de veselie.

Distractia celor mici va fi asigurata prin participarea la atelierele de confectionat coronite cu flori colorate, cusut gherghef, cusut modele pe carton prestantat, joben, mustata, evantai si buze. 

Pe langa toate acestea, cei mici vor avea posibilitatea de a redescoperi frumusetea jocurilor de altadata, precum elasticul sau peretelul.

Totodata, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald si se vor distra la spectacolele de teatru, muzica, dans si magie.

Tot in Parcul Herastrau, cei mici sunt invitati la o calatorie in timp, avand posibilitatea sa cunoasca farmecul Bucurestiului Interbelic. Atmosfera acelei perioade va prinde contur prin panouri reprezentative, masina de epoca, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flasnetar si Roata Norocului.

Calea Victoriei redevine pietonala pe 3 si 4 iunie! 

In perioada 3- 4 iunie, intre orele 10:00 – 21:00, bucurestenii sunt invitati sa participe la cea de-a doua editie a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, prin care una din cele mai frumoase artere ale Bucurestiului este transformata in zona pietonala. Mai exact, locuitorii Capitalei se vor putea bucura de un traseu animat de o serie de activitati recreative, pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Strada George Enescu.

Luand la pas una dintre cele mai frumoase strazi din Capitala, bucurestenii vor descoperi artisti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, papusi uriase, muzicieni, portretisti, caricaturisti, dar si o serie de manifestari artistice menite sa insufleteasca centrul orasului: lansari cu baloane de sapun, studiouri foto mobile sau  concerte ale unor grupuri vocale si instrumentale.

Activitati pentru cei mici

Noutatea acestei editii este data de jocurile copilariei de altadata. Calea Victoriei va deveni astfel un imens teren de joaca, dedicat Zilei Copilului. Nu vor lipsi de la aceasta editie nici atelierele de creatie, precum „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical si cantecele copilariei”, „Atelier de realizat masinute din lemn”, „Atelier de realizat papusi din material textil”, „Atelier de hartie”, „Copacul cu dorinte” si coltul de picturi pe fata.

Intregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii: „Frumoasa si Bestia”, „Mica Sirena”,„Cartierul povestilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creanga”, „Capra cu trei iezi” si „Motanul Incaltat” –prezentate de Teatrul „Tandarica”. 

Pe tot parcursul segmentului pietonal, bucurestenii vor putea admira expozitia de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, care va aduce in prim-plan istoria si parfumul Bucurestiului de altadata.

Pietonii vor fi intampinati si cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramica, porturi populare, fotografii cu Bucurestiul de altadata, miniaturi pictate, obiecte din piele etc.   

Avand in vedere ca traficul pe pista de biciclete de pe Calea Victoriei va fi ingreunat de prezenta pietonilor, Primaria Capitalei recomanda biciclistilor care doar tranziteaza zona sa aleaga rute ocolitoare.

Intrarea la toate evenimentele organizate de Municipalitate este libera.

CITESTE SI: 

De 1 iunie fa-i o surpriza celui mic si du-l la festivalul de opera dedicat copiilor

1 iunie - Ziua Copilului! Care sunt cele mai ravnite jucarii ale momentului

Sursa foto: awarenessdays.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea