Social

#eutanasiere #bucuresti #caini comunitari

Eutanasierea ameninta din nou cainii comunitari

Prefectul Bucurestiului, Mihai Atanasoaie, vrea modificarea Legii privind protectia animalelor, pentru ca maidanezii bolnavi sa poata fi eutanasiati.

Cainii comunitari sunt din nou in pericol, la 9 ani de cand presedintele Traian Basescu, pe atunci primar general , a legiferat eutanasierea animalelor fara stapan in Capitala.

"Am discutat cu primarii sectoarelor Capitalei si am ajuns la concluzia ca maidanezii au devenit o problema. Le-am cerut edililor ca, in 14 zile, sa-mi trimita propuneri de modificare a Legii privind protectia animalelor", a explicat Atanasoaie pentru Evenimentul Zilei.

Prima propunere a edililor vizeaza obligativitatea sterilizarii cainilor cu stapan. Aceasta este gratuita, insa autoritatile vor sanctiuni mai dure, pentru a-i convinge pe romani sa-si sterilizeze cainii. "Cei care refuza, totusi, sterilizarea ar trebui obligati sa le monteze patrupedelor CIP-uri, astfel incat acestea sa poata fi monitorizate", a fost propunerea edililor.

Fundatiile pentru protectia animalelor se opun activ eutanasierii animalelor si acuza autoritatile ca nu acorda mai multa atentie sterilizarii animalelor.

"Cerem de un an si jumatate sa se faca ceva. primaria capitalei se misca greu, abia a decis ca sterilizarile sa fie gratuite. Si asta, dupa un an si jumatate de discutii. Propunerea de eutanasiere este superficiala si nefundamentata", a precizat presedintele Fundatiei "Cutu-Cutu", Marcela Lungu, potrivit Evenimentul Zilei.

 

Citeste si

Peste 9.100 de bucuresteni, muscati de maidanezi in 2009

Cainii cu si fara stapan din Capitala, sterilizati

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea