Social

#energie #curent #bec cu incandescenta #bec economic #bec cu halogen #bec

Europenii inlocuiesc din septembrie becurile cu incandescenta cu becuri economice

Din septembrie europenii, asadar si romanii, vor trece la becurile economice. In urma unei directive europene, din septembrie nu se vor mai produce lampi incandescente, cetatenii din Uniune urmand a folosi becuri economice .

Becurile clasice, asa numitele becuri cu incandescenta , ar putea disparea din magazine pana la sfarsitul anului, noteaza Cotidianul. Acest lucru se va intampla pentru ca fabricile de specialitate vor inceta sa mai produca vechile becuri cu incandescenta si le vor inlocui cu lampile eficiente energetic, asa cum sunt numite becurile cu halogen.

Autoritatile romane intetioneaza sa demareze o campanie de informare la nivel national care va anunta populatia ca becurile clasice vor disparea de pe piata complet pana in 2012, desi se poate ca ele sa nu mai poata fi gasite pe rafturile magazinelor chiar din 2010.   

Conform datelor inregistrate la nivel european, tara noastra se se afla in randul codaselor la capitolul folosire a lampilor eficiente pentru luminarea locuintei, romanii preferand becurile cu incandescenta. Astfel, o gospodarie din Romania foloseste, in medie, 0,2 lampi economice, in timp ce una din Germania utilizeaza 6,5 astfel de becuri. In ce priveste media lampilor eficiente energetic pe locuinta fiind in tara noastra de zece ori mai mica decat in Franta si de 60 de ori mai mica decat in Germania.

Cei mai mari producatori de lampi din lume sunt Phillips, Osram, General Electric si Sylvania. Conform studiilor pregatitoare, consumul de energie electrica in cazul becurilor clasice poate fi redus in mod semnificativ, chiar daca becurile cu incandescenta sunt mult mai ieftine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea